Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A derékfájás alternatív gyógymódjai
  2023-11-07 20:49:40, kedd
 
  A derékfájás nagyon kellemetlen betegség, hiszen jelentősen megnehezíti a napi tevékenységek elvégzését. Azonban el lehet mondani, mint mindennek, így a derékfájdalomnak is léteznek olyan alternatív terápiái, amelyek jelentős enyhülést hozhatnak, és nincsenek olyan komoly mellékhatásaik, mint a gyógyszereknek. Mutatunk is néhány olyan alternatív módszert, megoldást, amely jelentős enyhülést hozhat, amennyiben derékfájdalommal küzdünk.

Az akupunktúra az egyik legjobb alternatív kezelés a derékfájás csökkentésére. Az akupunktúra különösen nagyon hasznos és előnyös, ha izomgörcseink vagy idegfájdalmaink vannak.

A masszázs egy kiváló terápiás forma az izmok feszességének megszüntetésére. Csillapíthatja a hát- és derékfájást, illetve csökkenheti a szedett gyógyszerek mennyiségét is. Egy vizsgálatban olyan emberek vettek részt, akik derékfájdalommal küzdöttek. Ezek az emberek 3 alkalommal masszázsterápiára jártak. Az eredmény azt mutatta, hogy a vizsgálati alanyoknak jelentősen csökkentek a fájdalmaik, aktívabbak lettek és kevesebb időt töltöttek az ágyban azokkal ellentétben, akik nem vettek részt masszázsterápián.

A rendszeres testmozgás is segíthet abban, hogy jobban érezzük magunkat. Amennyiben íróasztalnál dolgozunk, álljunk fel az asztaltól óránként, alaposan nyújtóztassuk ki a végtagjainkat, sétáljunk 5-10 percet, mert ezzel is csillapíthatjuk a derékra nehezedő nyomást és a derék fájdalmát. A rendszeres testmozgás azért is kulcsfontosságú, mivel erősíti az izmokat, ami segít a derékfájás csökkentésében. A jóga és a tai chi is remek megoldás, ha ilyen panaszaink vannak.

Egyre több tanulmány számol be arról, hogy a rendszeresen végzett jógagyakorlatok is csökkentik a derék fájdalmát. A pilátesz is nagyon hasznos lehet, hiszen nyújtó és erősítő gyakorlatai csillapítják a fájdalmat. Heti 3-4 alkalommal szükséges mozogni ahhoz, hogy megtapasztaljuk a mozgás áldásos hatásait.

Néhány gyógynövény is segíthet, amennyiben derékpanaszaink vannak. A kapszaicint tartalmazó krém abban segíthet, hogy a fájdalomjelek nem jutnak el az agyba, így logikus, hogy a derékfájásunk is megszűnhet. A fehérfűzfa-kéreg kivonata olyan anyagokat is tartalmaz, mint az aszpirin, így nagyon sokat segíthet a fájdalom mérséklésében.

Az ízületi porckopás kezelésére használt ördögkarom szintén nagyon hasznos lehet, amennyiben derékfájdalom gyötör bennünket. Fogyaszthatjuk kapszulában, tablettában, de léteznek olyan krémek és kenőcsök, amelyek tartalmazzák ezt a gyógynövényt.

A biofeedback abban segíthet, hogy megtanuljuk megfigyelni és szabályozni a légzésünket és a pulzusunkat. Ez segít relaxálni, ezzel az izmaink is ellazulnak, és így jelentősen csökkenthető a fájdalom is. Más technikákat is alkalmazhatunk a fájdalom enyhítésére, ilyen például a progresszív relaxáció vagy a mindfulness alapú stresszcsökkentő technikák.

Az a mód, ahogyan az agy értelmezi és feldolgozza a fájdalomjeleket, fontos szerepet játszik abban, hogy hogyan érzékeli a fájdalmat. Mi magunk is fejleszthetjük az agy készségeit, hogy csökkentsük vagy figyelmen kívül hagyjuk a fájdalomjeleket. Néhány stratégiát is kipróbálhatunk, az egyik ilyen a tudatos fájdalomcsillapítás. Ez az ellenőrzött légzés és az elme összpontosítását foglalja magában és segíthet csökkenteni a fájdalomérzetet, mint ahogyan a pihenést is segíti. A másik módszer a kognitív viselkedésterápia. Ez a fajta terápia segíthet abban, hogy másképpen gondolkodjunk a fájdalommal kapcsolatban, és új stratégiákat tanuljunk meg annak kezelésére.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: derékfájdalomnak, derékfájdalommal, stresszcsökkentő, masszázsterápián, összpontosítását, fájdalomérzetet, fájdalomjeleket, idegfájdalmaink, csillapíthatjuk, derékpanaszaink, megtapasztaljuk, jógagyakorlatok, megszüntetésére, kulcsfontosságú, alkalmazhatunk, fogyaszthatjuk, csökkentésében, kipróbálhatunk, csillapíthatja, gyógyszereknek, fejleszthetjük, mellékhatásaik, feszességének, derékfájdalom, derékfájásunk, végtagjainkat, tevékenységek, fájdalomjelek, izomgörcseink, gondolkodjunk, nyújtóztassuk, csökkentésére, mérséklésében, vizsgálatban, stratégiákat, tartalmazzák, derékfájás nagyon, napi tevékenységek, egyik legjobb, derékfájás csökkentésére, akupunktúra különösen, kiváló terápiás, izmok feszességének, szedett gyógyszerek, vizsgálatban olyan, vizsgálati alanyoknak, ágyban azokkal, rendszeres testmozgás, asztaltól óránként, derékra nehezedő, derék fájdalmát, derékfájás csökkentésében,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ma a legtöbb civilizált ember ...  Föld napja április 22  Maradék idő  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam Krisztinától  Kellemes esti időtöltést  Emberként automatikusan értéke...  A lelki élet nem arról szól, ....  Viharban csak az a fa marad ál...  Az elfogadásnak...  A boldogság ült a világvégén  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Jó éjszakát  Naplemente  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  A végzet az  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A lelki élet nem arról szól, ....  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Környezetvédelem  A fenyő nem szép fa, (...)  Gárdonyi Géza - Április végén  Minden gyerek jó.  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  S a dalok tanulsága  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Szent György nap  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Környezetvédelem  Becsüld meg azt amid van,... 
Bejegyzés Címkék
derékfájás nagyon, napi tevékenységek, egyik legjobb, derékfájás csökkentésére, akupunktúra különösen, kiváló terápiás, izmok feszességének, szedett gyógyszerek, vizsgálatban olyan, vizsgálati alanyoknak, ágyban azokkal, rendszeres testmozgás, asztaltól óránként, derékra nehezedő, derék fájdalmát, derékfájás csökkentésében, rendszeresen végzett, mozgás áldásos, kapszaicint tartalmazó, fehérfűzfa-kéreg kivonata, fájdalom mérséklésében, ízületi porckopás, biofeedback abban, fájdalom enyhítésére, progresszív relaxáció, mindfulness alapú, egyik ilyen, ellenőrzött légzés, elme összpontosítását, másik módszer, kognitív viselkedésterápia, fajta terápia, fájdalommal kapcsolatban, derékfájdalomnak, derékfájdalommal, stresszcsökkentő, masszázsterápián, összpontosítását, fájdalomérzetet, fájdalomjeleket, idegfájdalmaink, csillapíthatjuk, derékpanaszaink, megtapasztaljuk, jógagyakorlatok, megszüntetésére, kulcsfontosságú, alkalmazhatunk, fogyaszthatjuk, csökkentésében, kipróbálhatunk, csillapíthatja, gyógyszereknek, fejleszthetjük, mellékhatásaik, feszességének, derékfájdalom, derékfájásunk, végtagjainkat, tevékenységek, fájdalomjelek, izomgörcseink, gondolkodjunk, nyújtóztassuk, csökkentésére, mérséklésében, vizsgálatban, stratégiákat, tartalmazzák, kapcsolatban, rendszeresen, gyógynövényt, csillapítják, csökkenthető, íróasztalnál, mindfulness, feldolgozza, progresszív, enyhítésére, megtanuljuk, kapszulában, tablettában, ellentétben, gyakorlatai, gyógynövény, kapszaicint, biofeedback, megfigyelni, gyógyszerek, technikákat, mennyiségét, pulzusunkat, szabályozni, légzésünket, derékfájást, csökkenheti, csökkenteni, akupunktúra, megnehezíti, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5809
  • e Hét: 30700
  • e Hónap: 62186
  • e Év: 266887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.